Pelipassi ja vakuutus

Jokaisella viralliseen kilpailutoimintaan osallistuvalla pelaajalla ja erotuomarilla tulee olla voimassa oleva, kyseiseen kilpailutoimintaan oikeuttava pelipassi eli lisenssi. Pelipassi antaa oikeuden pelata virallisissa otteluissa. Pelipassikausi on kalenterivuosi (1.1-31.12).

Lisäksi jokaisella 19-vuotiaalla ja sitä nuoremmalla pelaajalla tulee olla voimassa oleva kilpaurheilun kattava vakuutusturva. Aikuisella pelaajalla vakuutusturvan pakollisuus riippuu joukkueen sarjatasosta. Vakuutusturva voidaan hankkia pelipassin yhteydessä tai erillisenä, seuran tai pelaajan itsensä käyttämän vakuutusyhtiön kautta.

Vapaaehtoistyötä seurassa tekevät kuuluvat ilman erillisiä toimenpiteitä automaattisesti eri lajiliittojen ja Pohjola-yhtiöiden yhteisesti sopiman Tuplaturva-vakuutuksen piiriin. Tupla-turva sisältää sekä vapaaehtoisten tapaturmavakuutuksen että seuran vastuuvakuutuksen. Tapaturma voi sattua esimerkiksi talkoissa, valmennus-, koulutustapahtumissa, kilpailujen järjestelytehtävissä. Vakuutuksesta ei korvata tapaturmaa, jos se on sattunut kilpaurheilussa tai sen harjoittelussa.

Pelipassit ja vakuutukset ostetaan ja lunastetaan Palloliiton Pelipaikka -henkilörekisterijärjestelmän kautta joukkueenjohtajan toimesta. Tilaukset suoritetaan seuran ohjeistuksen mukaan kootusti joukkueittain ennen uuden kalenterivuoden alkua sekä uusien pelaajien kohdalta yksittäisinä tilauksina. Pelipassien hinnat määräytyvät pelaajan iän mukaisesti.

Lisätietoa: https://www.palloliitto.fi/palvelut/digitaaliset-jasenpalvelut/pelipaikka-pelipassit-ja-vakuutukset