FC Kontu ry

FC Kontu ry on vuonna 1967 perustettu urheiluseura. Alunperin monilajiseurana aloittanut FC Kontu on vuosien varrella vakiinnuttanut toimintansa jalkapalloon ja futsaliin. Seura tunnetaan perinteisenä itähelsinkiläisenä kasvattajaseurana ja alueensa lasten ja nuorten liikuttajana. Jalkapallotoiminnan lisäksi FC Kontu järjestää lähialueen koululaisille aamuparkkeja ja iltapäiväkerhotoimintaa, erilaisia liikuntaleirejä yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa ja on mukana erilaisissa lähialueen lasten ja nuorten hyvinvointia edistämissä hankkeissa.

FC Kontussa on reilu 1800 harrastajaa ja sen toiminta-alue kattaa erityisesti Kontula-Jakomäki-Vesala-Mellunmäki -alueet. Tämän lisäksi pelaajia on mukana lähialueen ympäristöstä mm. Rajakylästä, Myllypurosta, Herttoniemestä ja aina Sipoosta asti. Perustoiminta-alueen erityispiirteet näkyvät seuran ja joukkueiden arjessa pelaajien taustojen rikkautena ja monimuotoisuutena. Pelatessa kaikki ovat tasavertaisia ja kokemus siitä on yksi lasta ja nuorta arjessa kannatteleva asia. Seura pitää tärkeänä jokaisen tasavertaista oikeutta harrastaa ja tukee perheitä mm. tukirahaston ja kulttuuritulkkitoiminnan kautta sekä järjestää kohdennettua toimintaa erityistä huomiota tarvitseville ryhmille.

FC Kontun toiminta perustuu vapaaehtoisena työskentelevien toimihenkilöiden ja ammattilaisten seuratyöntekijöiden vahvaan yhteistyöhön. Jokaisella joukkueella on palkattu vastuuvalmentaja, joka muodostaa yhdessä joukkueenjohtajan, taloudenhoitajan ja muiden vapaaehtoisten valmentajien kanssa joukkueen johtoryhmän. Seura tukee vapaaehtoisia toimihenkilöitä säännöllisellä kouluttamisella.

FC Kontu on mukana Suomen Palloliiton Laatujärjestelmässä ja seuralla on Suomen Olympiakomitean ja Suomen Palloliiton myöntämä Tähtimerkki lasten ja nuorten toiminnassa. FC Kontu valittiin vuoden 2017 Grassroots-seuraksi.

FC Kontu on jäsenenä seuraavissa liitoissa ja järjestöissä: Etelä-Suomen liikunta ja urheilu ry, Kontulan yrittäjäyhdistys, Suomen Monikulttuurinen Liikuntaliitto FIMU ry, Suomen Palloliitto, Suomen Paralympiakomitea ja Stadi cup ry.

Hankkeet: Palloliiton kotoutumisen edistäminen seuratoiminnassa (KES) -hanke kulttuuritulkkiprojektilla 2018-2020, jonka tavoitteina on edistää mutkatonta vuorovaikutusta ja maahanmuuttajaperheiden osallisuutta seuran toiminnassa. Hanke jatkuu 2021-2022. Palloliiton tyttöfutishanke 2020.