Ohje pelaajalle, joka kokee kiusaamista tai muuta häirintää

Omista rajoista kiinni pitäminen ei aina ole helppoa. Joskus myös omien oikeuksien puolustaminen voi tuntua pelottavalta, jos vastassa on esimerkiksi aikuinen tai pelko siitä, että joutuu toisten pilkan kohteeksi. Jokaisella ihmisellä on oikeus koskemattomuuteen, omiin rajoihin ja väkivallattomuuteen.

Haluamme, että FC Kontussa jokainen pelaaja voi pelata ilman minkäänlaista huolta omasta turvallisuudestaan. Jos olet kuitenkin kokenut tulleesi kiusatuksi tai muulla tavalla häirityksi joko toisen pelaajan tai jonkun seuran toiminnassa mukana olevan aikuisen taholta, niin kerrothan siitä jollekin turvalliselle aikuiselle, jotta asia voidaan selvittää ja siihen voidaan puuttua.

Kerro häirinnästä
  • Oman joukkueesi vastuuvalmentajalle, muille valmentajille tai joukkueenjohtajalle
  • Tai jos et halua tilanteesta johtuen puhua heille, niin ole yhteydessä Häirintävapaa Kontu -työryhmän jäseniin
  • Voit myös kertoa omalle vanhemmallesi ja pyytää häntä olemaan yhteydessä yllä oleviin henkilöihin
  • Myös anonyymisti ilmoittaminen epäasiallisesta käytöksestä on mahdollista sivun alareunan lomakkeella.

Asiasi käsitellään aina luottamuksellisesti. Jos tilanne täyttää rikoksen tunnusmerkit, on seuralle velvoite edetä asian mukaisesti ja tehdä rikosilmoitus, jolloin asia siirtyy poliisin käsittelyyn.

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan myös, jos tietoa kiusaamisesta tai muusta häirinnästä tulee vanhemmalle tai muulle joukkueen kanssa sidoksissa olevalle henkilölle.