Joukkueenjohtajille

Joukkueenjohtaja on joukkueen johtohahmo ja yhteyshenkilö seuran ja johtamansa joukkueen välillä. Hän vastaa kaikesta muusta paitsi valmennukseen liittyvistä asioista. Joukkueenjohtaja on seuran virallinen edustaja joukkueessa.

Hyvä joukkueenjohtaja osaa olla avoin, innostava, järjestelmällinen, rehellinen, tasapuolinen, helposti lähestyttävä, oikeudenmukainen, jämäkkä, hyvä kommunikoija ja yhteistyökykyinen. Lisäksi joukkueenjohtajan tulee osata delegoida, ymmärtää ja hallita kokonaisuuksia, ennakoida muutoksia ja osallistaa vanhempia. Ennen kaikkea joukkueenjohtaja mahdollistaa sujuvan joukkuetoiminnan joukkueessa ja seurassa.

Joukkueenjohtajan keskeisiä tehtäviä ovat joukkueen taloudenhoito yhdessä taloudenhoitajan kanssa sekä joukkueen toimintasuunnitelman laadinta yhdessä muun johtoryhmän kanssa. Joukkueenjohtajan tulee hallita oleellisemmat Suomen Palloliiton kilpailumääräykset ja muut kilpailutoimintaa koskevat määräykset ja järjestämisohjeet (mm. edustusoikeus, pelioikeus, pelipassit, vakuutusturva, Kaikki Pelaa -säännöt), TASOn käyttö, huolehtia joukkueen toimihenkilöiden rekisteröitymisestä Pelipaikkaan sekä ottelu- ja turnaustapahtumien ja virkistystapahtumien hoitamisesta ja läpiviemisestä.

Tästä Palloliiton joukkueenjohtajaoppaaseen (pdf)